برنامه آموزشی - ترویجی با موضوع اهمیت کشت کلزا در تناوب زراعی

برنامه آموزشی - ترویجی با موضوع اهمیت کشت کلزا در تناوب زراعی
ارسال شده: تیر 11, 1400
نظرات: 0

پایداری تولید غلات به ویژه ادامه خودکفایی گندم از نتایج اثبات شده تناوب کشت این محصولات با دانه های روغنی از جمله کلزا می باشد.

در راستای پیشبرد اهداف نظام نوین ترویج کشاورزی و مدیریت دانش بهره برداران و مهارت افزایی آنان برنامه آموزشی - ترویجی با موضوع اهمیت کشت کلزا در تناوب زراعی در روستای پائین انزاب مزرعه آقای خدابخش حسن زاده از روستاهای توابع شهرستان نمین با حضور رئیس محترم اداره رسانه های ترویجی استان و همکارانشان و یاوران تولید مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان، مدیر محترم جهاد کشاورزی شهرستان نمین و کارشناس مسئول دانه های روغنی شهرستان و کارشناسان مسئول پهنه های تولیدی و جمعی از بهره برداران و کشاورزان روستای پایین انزاب و سایر روستاهای تابعه شهرستان در مورخه 24/03/1400 برگزار گردید.
در این برنامه آموزشی - ترویجی عملی و صحرایی، محسنی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان عنوان داشتند: کلزا یکی از گیاهان روغنی است که دانه آن حاوی ۴۰ تا ۴۵ درصد روغن و ۲۵ تا ۳۵ درصد پروتئین می باشد که به دلیل ترکیب مناسب اسیدهای چرب غیراشباع و درصد اندک اسیدهای چرب اشباع شده همانند زیتون جزو با ارزش ترین روغن های خوراکی است.پروتئین موجود در کنجاله کلزا نیز در تغذیه دام و طیور استفاده می شود و کاشت آن دارای مزیت و فایده بسیار است.
ایشان افزود: وابستگی بیش از ۸۵ درصدی به خارج از کشور در تامین دانه های روغنی اهمیت کشت این دانه ها را در اجرای سیاست های خودکفائی نمایان می کند و تاکید رهبر معظم انقلاب بر توسعه کشت دانه کلزا نیز برای خودکفایی در تولید روغن نشان از ضرورت حرکت سریع در این عرصه دارد. امنیت غذایی مقوله بسیار مهمی است که یکی از ارکان توسعه پایدار به حساب می آید و براساس آمارها، جمعیت جهان تا سال ۲۱۰۰ میلادی به ۱۱ میلیارد نفر خواهد رسید که مصرف مواد غذایی نیز در این افق افزایش خواهد داشت. در این میان روغن از جمله کالاهای اساسی و نیازهای ضروری است و با تولید محصولات غذایی به ویژه دانه های روغنی برای تأمین نیاز اساسی مردم علاوه بر پاسداری از امنیت غذایی می توان تولید داخلی را نیز در راستای دستیابی به خودکفایی هدایت کرد.
سیف امیری محقق دانه های روغنی استان و عضو یاوران تولید مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان در ادامه خاطر نشان ساختند: با توجه به طرح کشت دانه های روغنی و کم آب بودن کشور، کلزا تنها محصولی است که در فصل پاییز کشت شده و از نزولات جوی استفاده می کند.
وی با بیان اینکه روغن از کالاهای اساسی و ضروری است که ارتباط نزدیک با معیشت اقشار جامعه دارد گفت: باید در تأمین این نیاز و امنیت غذایی تلاش مضاعف انجام شود.
سیف امیری افزود: وابستگی به واردات این محصول اساسی خطر بزرگی برای امنیت غذایی کشور محسوب می شود بنابراین براساس تاکید هوشیارانه رهبر معظم انقلاب باید در تولید دانه های روغنی جدیت بیشتر داشته باشیم.

وی اظهار داشت: پایداری تولید غلات به ویژه ادامه خودکفایی گندم از نتایج اثبات شده تناوب کشت این محصولات با دانه های روغنی از جمله کلزا می باشد.

وی گفت: تکرار کاشت یک نوع محصول غلات بیش از چهار سال متوالی در یک زمین باعث افت تولید به شکل چشمگیر می شود اما اگر دانه روغنی کلزا در کشت تناوبی این محصول قرار گیرد، در سال بعد از کشت دانه روغنی، تولید غلات دست کم ۲0 درصد افزایش می یابد ضمن اینکه محصول کلزا نیز به دست می آید.
Print
کلمات کلیدی:
رتبه بندی این مطلب:
بدون رتبه

برای دادن نظر لطفا وارد شوید و یا ثبت نام کنید

x
پرداخت قبوض
-->
دی ان ان