بقایای علوفه سیب زمینی، جو، ذرت،کنجاله سویا و مکملهای معدنی و ملاس ترکیب مناسب و خوش خوراک جهت استفاده در جیره غذایی روزانه دام می باشد.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل شهرام محسنی با اعلام این خبرافزود: در راستای اجرای طرح یاوران تولید و حضور همگام ترویج، تحقیقات و واحد تخصصی امو ردام شهرستان در عرصه تولیدی و استفاده از یافته های تحقیقاتی در مزرعه آقای دکتر صحرایی محقق مرکز تحقیقات آلاروق استان اردبیل که تحقیقات مناسبی را جهت استفاده از بقایای علوفه سیب زمینی در تغذیه دامها انجام داده اند و در یافته های تحقیقاتی انجام شده توانستند با ترکیب جیره با کاه، بقایای علوفه سیب زمینی، جو، ذرت،کنجاله سویا و مکملهای معدنی و ملاس ترکیب مناسب و خوش خوراک جهت استفاده در جیره غذایی روزانه دام انجام دهند که برنامه مذکور با همکاری د امداران محترم روستای آرخازلو آقا ی محجور و امانی انجام و توسط برنامه رویش شبکه آموزش فیلمبرداری و پخش خواهد شد براساس تحقیقات آقای دکتر محمود صحرایی تا 15 درصد جیره روزانه می توان ازبقایای علوفه ای مزارع سیب زمینی استفاده نمود .
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نمین اضافه کرد: با توجه به اینکه کمبود علوفه در سال جاری مشهود می باشد دامداران می توانند قسمتی از نیاز علوفه دامهای خود را از طریق بقایای مزارع سیب زمینی استفاده کنند و با عنایت به اینکه شهرستان نمین 3500 هکتار مزارع سیب زمینی دارد و پیش بینی می گردد امسال در حدود 5000 تن بقایای علوفه ای در مزارع سیب زمینی شهرستان تولید شود، لذا می توان ازاین ظرفیت مناسب برای تامین کمبود علوفه ای دامداران استفاده کرد.