برنامه آموزشی - ترویجی با موضوع ترویج کشت و پرورش گل محمدی در روستای پته خور از روستاهای توابع شهرستان نمین برگزار گردید.
شهرام محسنی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نمین با اعلام این خبر افزود: در راستای پیشبرد اهداف نظام نوین ترویج کشاورزی و مدیریت دانش بهره برداران و مهارت افزایی آنان برنامه آموزشی - ترویجی با موضوع ترویج کشت و پرورش گل محمدی در روستای پته خور از روستاهای توابع شهرستان نمین با حضور رئیس محترم اداره رسانه های ترویجی استان، رئیس اداره ترویج شهرستان و کارشناسان مسئول پهنه های تولیدی و جمعی از بهره برداران و کشاورزان روستای پته خور و سایر روستاهای تابعه شهرستان در مورخه 18/03/1400 برگزار گردید.
وی افزود: گل محمدی نسبت به شرایط محیطی متفاوت مقاومت خوبی از خود نشان می دهد، از مهم ترین صفات گل محمدی دوام و سازگاری آن نسبت به خشکسالی می باشد و در برخی از مناطق گل محمدی در سال، تنها یک یا دوبار آبیاری می گردد.گل محمدی نسبت به سایر شرایط نامساعد محیطی نیز مقاوم می باشد. از جمله این شرایط می توان به شوری خاک، سرما و فقر مواد غذایی خاک ومقاومت به آفات و امراض اشاره کرد. البته این نکته را نیز خاطر نشان ساختند که تولید گل محمدی در شرایط مساعد خاک، آبیاری منظم و کوددهی، عملکرد بسیار مطلوب تری را خواهد داشت.
ایشان در ادامه در خصوص اهمیت کشت و پرورش گل محمدی علاوه بر خواص درمانی آن به مزیتهای اقتصادی فراوان آن مانند ارزش صادراتی، جذب گردشگر و اشتغال زایی اشاره کردند.
محسنی اضافه کرد: کشت گل محمدی به عنوان یک محصول مناسب در حوزه کشاورزی محسوب می گردد و ایجاد سرمایه گذاریهای لازم میتواند در نهایت در بهبود اوضاع کشاورزی کشور و ایجاد اشتغال و جلوگیری از مهاجرت روستائیان به عنوان کارگران فصلی به سایر استانها تاثیر بسزایی داشته باشد.
او افزود: جلوگیری از خام فروشی فرآوردههای گل محمدی میتواند علاوه بر افزایش درآمد زایی، رشد و شکوفایی صنایع تولید این فرآورده ها را رقم بزند.
ایشان ادامه داد: متوسط عملکرد در مزرعه شان دو و نیم تن در هکتار می باشد. نیمی از گل محمدی برداشت شده به گلاب تبدیل شده و نیمی دیگر آن نیز به صورت غنچه و گلبرگ به فروش می سد. همچنین ایشان اشاره داشتند امسال چهل هزار نهال گل محمدی نیز به فروش رسانده اند.
وی مشکل واحدهای تولیدی را عدم فرآوری در مزرعه عنوان کرد و گفت: نیاز است با حمایت دستگاههای متولی مثل صنعت معدن و علوم پزشکی مجوزهای لازم برای فرآوری این محصول در مزرعه صادر شود. با تحقق این امر هم اشتغال زایی افزایش مییابد و هم محصول از دست واسطهها خارج شده و ارزش افزوده بیشتری برای تولیدکننده دارد.
لازم به توضیح است که در راستای اجرای طرح نظام نوین ترویج کشاورزی و تحقق برنامه های مدیریت دانش، برای ارتقای سطح آگاهی و دانش فنی مروجان و بهره برداران بخش کشاورزی، برنامه های تلویزیونی آموزشی- ترویجی توسط همکاران محترم اداره رسانه های ترویجی استان از قسمتهایی برنامه آموزشی - ترویجی با موضوع ترویج کشت و پرورش گل محمدی تهیه گردید.